Matematika szakkör

Minden érdeklődő felső tagozatost vár a matematika szakkör!

A tananyaghoz szorosan nem kapcsolódó matematikai érdekességekkel ismerkedhetnek meg a résztvevők, lehetőségük adódik betekinteni a matematika csodálatos világába, rácsodálkozni, hogy mi minden tartozik bele.
A szakkör ideje alatt készülünk az aktuális matematika versenyre is, továbbgondolhatjuk az órai tananyagot is, más szempontokból megvizsgálva.
Szakkörünkre bárki ellátogathat; vannak „állandó tagjaink”, vannak, akik alkalomszerűen jönnek, és akik csak a versenyek előtti „edzésekre”. Csatlakozni folyamatosan lehet, a gyerekek is lelkesen hívják társaikat és mesélik a szakkörön történteket egymásnak.

A fotó Fibonacci sorozattal való megismerkedést után készült. Ez, a látszólag egyszerű számsorozat rengeteg lehetőséget kínál, pedig csak az összeadást kell ismerni hozzá.


Megvizsgáltuk a sorozat elemeinek tulajdonságait, oldottunk interaktív feladatokat a témában, felfedeztük, hogy a természetben is mindenhol jelen van. Szemléltettük négyzetekkel, megtanultunk gyönyörű spirált rajzolni belőle, amit 3D tollal is elkészítettek a résztvevők, és művészi képeket is alkottunk.
Fibonacci produktumaink nagy része a Matek Szakkör faliújságra is kikerült.

Képzőművészeti Alkotóműhely

Iskolánkban komlex képzőművészeti műhely működik, mely egy összetett fejlesztő és a szakirányú továbbtanulást segítő, heti 3 órás, művészettörténetet, iparművészetet, forma- és képelemzést is felölelő foglalkozás.

Anyaga:
kézműves kerámia, korongozás, szabadkézi rajz, grafikai technikák, festés, versenyfelkészítés és egyéb szabad alkotói lehetőségek/megoldások

Vezeti: Taigiszer Csaba rajz és vizuális kultúra szaktanár
Eredményeink:
Fővárosi komplex rajzverseny 2., 6., 11., 13., 15. helyezés

Angol szakkör

Felső tagozaton a szakkörön elsősorban a szóbeliség kap szerepet: rövid, vicces jelenetek, történetek, dalok, filmrészletek feldolgozásával erősítjük a tanórai nyelvtanulást.
Itt készülünk fel a tavaszi kerületi angol versenyekre, és bepillantást nyerhetnek az ide járó diákok a brit és amerikai kultúra érdekes részleteibe is.
A tanév folyamán megismerkedünk iskolánk terjedelmes angol nyelvű könyvtárának izgalmasabb darabjaival is.