Iskolánkban a Polgár Judit által kidolgozott Sakkpalota képességfejlesztő programot alkalmazzuk az oktatási folyamatban. A program célja nem elsősorban az, hogy sakkvilágbajnokokat neveljen, hanem hogy a tananyagot élményszerű környezetbe helyezze.

A gyerekek a Sakkpalota csodálatos világába csöppenve úgy sajátítják el az ismereteket, hogy közben észre sem veszik, hogy tanulnak. A program az összes tantárgyhoz kapcsolható a testneveléstől a matematikáig és kiemelt szerepet kap benne a pozitív megerősítés és a motiváció. A kedves, szerethető sakkbábok segítik a tanulókat az ismeretek megszerzésében, egyúttal fejlesztik a kreatív gondolkodást, valamint a logikai, stratégiai készségek, képességek kialakulását. Természetesen magával a sakkjátékkal és annak szabályrendszerével is megismerkednek a program keretében.

A játszmák során egymástól is rengeteget tanulnak, ezzel válnak egyre jobb és jobb játékosokká. Célunk, hogy később olyan ember legyen belőlük, aki képes tudatosan előre tervezni, és több lépéssel előre gondolkodni.