Szlovákia-Magyarország Együttműködési projekt keretében cseretanár programra került sor november 21-től 23-ig iskolánkban.
A projekt fókuszában a tehetséges gyerekek fejlesztése áll.
Nagy Imre tanító a Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpontból érkezett hozzánk.
Az első itt töltött napon kollégánk az első osztályban hospitált. A tanítási órák után beszélgettünk az általam használt tanítási módszerekről. A kooperatív tanulási technikák módszeréből osztottam meg vele egy –két jól használható ötletet.

A gyerekek izgatottan várták, és örömmel hallgatták Imre bácsi gyerekeiről szóló történeteket. Fényképeket is mutatott az első osztályosokról.
A második itt töltött napján matematika és olvasás órákat tartott. Az órát gitározással színesítette, s a gyerekek eddig tanult ismereteit bővítette az általa használt módszerekkel.
Ötletekkel és segédanyagokkal ajándékoztam meg kollégámat , s remélem ezt hasznosítani tudja saját munkájában.
Hazaérkezése után ezzel a rövid beszámolóval és fényképekkel köszönte meg a szíves vendéglátást.
„2018. november 21-23- án az interreges pályázat tanárcsere programján vettünk részt Budapesten a Sztehlo Gábor Áltanos Iskolában és a Gimnáziumban. A szepsi tanárok a magyarországi módszerekkel ismerkedtek. Különleges volt órát hallgatni és tanítani is. A legszebb pedig az egészben, hogy a következő héten a pestiek látogattak a felvidéki szepsibe, a Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpontba. Reméljük folytatódik a jövőben is ez a dolog, mert egymástól tanulni érdekes. „