Eseménydús napra virradtak általános iskolánk tanulói június 7-én. Rengeteg készülődésnek, hetek-hónapok munkájának gyümölcsét élvezhettük ezen a ragyogó napon.

Reggel pünkösdi istentiszteleten vettünk részt, ahol Győri Dávid iskolalelkészünk szólt hozzánk.

Galata 5. fejezetéből hangzott az ige:

a testnek cselekedetei helyett a Szentlélek munkálja ki bennünk a Lélek gyümölcseit.

Énekkarunk és a nyolcadikosok szolgálata segített elmélyedni az üzenetben.

Az alkalom után izgatottan vonultunk át a Rózsa Művelődési Házba: Vajon jól sikerül az előadásunk? Vajon tetszeni fog a többieknek?

A Rózsában tartja iskolánk a már hagyománynak számító művészeti napját. Az osztályok heteken át készültek ötletesebbnél ötletesebb produkciókkal, hogy megmutathassák: közösségben élünk, együtt sok mindent el tudunk érni.

Jelenetek, hangszeres együttesek, szólisták, táncosok váltották egymást a színpadon. Velkey Zsuzsa tanárnő tanította be a gitáregyüttest, Vágó Dalma dobolásával az egyszerű dalokból kellemes muzsika alakult.
A Kincskereső Kulturális Találkozó díjazottjai vidám és elgondolkodtató versekkel szórakoztattak bennünket.
Különböző táncos produkciókat is láthattunk az ötödik és a hatodik osztály előadásában. Felcsendültek részletek a Muzsika hangjaiból (2.b), a Tenkes kapitánya és a Legyetek jók, ha tudtok (3 a) című filmből is. Pintér Béla sakkos dalára a 3. b osztály készített koreográfiát.
Prekler Kata néni Felső-Tisza-vidéki táncot tanított be a negyedik osztálynak, a másodikosoknak pedig sárközi gyerekjátékokat. Magyarózdi népdalcsokrot hallhattunk a kerületi népdaléneklési verseny arany minősítésű csoportjától. Őket egyéni hangszeres fellépők követték.

A délelőtt második felében két színdarabra került sor. Az ötödik osztály Dömdödöm alakját keltette életre, tanított bennünket az elfogadásról és a szeretetről.
Sztehlo Gábor személyét az énekkarosok hozták közel hozzánk a Valahol Európában című film zenés részleteinek segítségével. A színvonalas előadás egyik üzenete számunkra, hogy a hit és a zene erejével lehet közösséget teremteni, és megmenekülni.

Sokáig hallgattuk volna még egymást, de mennünk kellett, hiszen a délután új kihívások elé állította a diáksereget. Ebéd utáni sziesztánk sem nyúlhatott hosszúra. Érkeztek a szülők, akik osztályonként asztalt terítettek nekünk, mindenféle finomsággal, elhalmoztak bennünket. Készült paella, bográcsgulyás, hotdog, palcsinta… éhen- szomjan nem maradt senki.

Közben összegyűltünk az udvaron és Taigiszer Csaba tanárúr megnyitotta a főépület folyosóján látható kiállítást, melyet a diákok munkáiból rendezett. Köszönetet mondott a szülőknek, akik támogatták a közös eszközbeszerzést, mert így minőségi alapanyagokkal minőségi munkák születhettek. Ennek köszönhetően a gyerekek nagyon sokféle technikát ki tudtak próbálni: lino, agyagozás, monotípia, pácolás, tus… Sokat fejlődtek a diákok, kiemelte Szupkay Bercit, Koltay Norbit, Petró Andrást, Takács Szandit. A Fővárosi Rajzversenyen is szépen szerepeltünk, 2., 4, és 7. helyen végeztek tanulóink a 7.-8. osztályos korcsoportban. A kiállításon megtekinthettük a változatos technikákkal készült, részben mitológiai és egyházi témájú alkotásokat. Leadhattuk szavazatunkat a számunkra legkedvesebb képre.

Egy kis frissítő után Ildikó néni alaposan bemelegített minket a futóversenyre. Rendőri biztosítás mellett alsósoknak egy, felsősöknek két kör megtétele volt a követelmény, amit a nagy forróság ellenére bátran és kitartóan teljesítettek a gyerekek.

A délután hátralevő részében különböző ügyességi területeken próbálhattuk ki magunkat. Pecséteket gyűjthettünk, 4 pecsétért pedig ajándékot kaptak azok a gyerekek, akik kiállták a próbákat: sakkos, kosárlabdás, célbadobós, csocsós, focis, tollasos és gombfocis feladatok voltak terítéken.

A Sztehlo nap nem csupán egy jó hangulatú iskolai program, hanem egy olyan esemény, mely gazdagítja lelkünket, szellemünket, testünket. És mindezeken túl a legfontosabb, hogy közösséget teremt a tanulók, a családok és tanárok között. Köszönet mindenkinek, aki valamit is hozzátett ehhez a tartalmas és emlékezetes naphoz!

Márkusné Győri Johanna