A Sztehlo Nap az évek során sokféle arcát mutatta már. Idén a művészetek kerültek előtérbe. Ennek a napnak a lényege nem a teljesítmény. Ez egy értékelésmentes nap. A nap célja a pünkösdi istentisztelet után az öröm és az öröm megláttatása mindenben. Észrevenni a művészeteken keresztül is a másik ember értékét. A gyerekek bemutatkoznak egy más, talán a többiek által még nem ismert oldalukról. Ezáltal jobban megismerhetik, tisztelhetik és elfogadhatják egymást. Egy közös célért tevékenykedni pedig mindig közösségformáló.

Talán a könnyed produkciók láttán nem jut eszünkbe, hogy mindez hosszú, áldozatos munka eredménye. Hetek, hónapok alatt épül fel egy-egy bemutató, melyre minden osztály és pedagógus lelkesen készül. A próbák az iskolában, a főpróba és a fellépés már a Rózsa Művelődési Házban zajlanak. Hatalmas szívvel és energiával, mindent beleadva, még a szünetekben is önfeledt vidámsággal gyakoroltak a gyerekek.

A repetoár ebben az évben is széles volt. Az alsósok angol mondókákkal, énekkel, kórusművekkel, tánccal, ritmusgyakorlattal rukkoltak elő. A 2. és 4. évfolyam többek között egész éves néptánc produkcióját mutatta be. A felső tagozatosoktól 3 nyelvű színpadi művet, különlegesebbnél különlegesebb koreográfiájú táncokat láthattunk. Ötletes világítástechnikával kísért, látványos egyéni-, csoportos- és osztály műsorszámok követték egymást. Hollenberger Anna, aki kijutott az Európa-bajnokságra is Szlovéniába, mazsorettel kápráztatott el bennünket. Szoukup Dóra hip-hop táncával emelte a délelőtt színvonalát. Járai Alexandra moderntánc kategóriában számos neves versenyen és világversenyen indult már, most nekünk is megmutatta tehetségét.

A 8. évfolyamos tanulók már a kulisszák mögötti sok-sok teendőért is felelősek voltak. Benyik Levente, Borkó Márton, Pekács-Andrási Bence  – színpad berendezése, kellékek kezelése, pakolása – Galambos Alex pedig fővilágosítóként segített. Ezúton is köszönjük lelkiismeretes munkájukat.

A Sztehlo Napon a főépület folyosóján ilyenkor kiállítás nyílik az egész évben készített alkotások legjobbjaiból. A vizuális nevelés fő célja, hogy az alkotás folyamatát váratlan irányokba mozdítsa, mert ez a szokatlanság beindítja, felpörgeti a kreativitást….Egyedi, különleges technikákra is rácsodálkozhatunk.

A kultúra mindig hatással van ránk és segíti személyiségünk harmonikus fejlődését. Remélhetőleg egész életünket átszövik, melyben nyomot hagynak ezek a színvonalas Sztehlo Napok is!

Köszönet mindenkinek, aki bármilyen módon segítette ezt az emlékezetes napot!

https://www.youtube.com/watch?v=jiny_w9e8Rk&t=8s