Évek óta a legkedveltebb matekverseny a Gellérthegyen megrendezett Medve Matek. Gyönyörű környezetben, a szervezők egy olyan nem hagyományos versenyt álmodtak meg, melyben a gyerekek nem csak logikai gondolkodásukat mutathatják meg, hanem még túráznak is közben. A feladatokat 3 fős csapatban, különböző állomásokon kell megoldani.
Az iskolából a tavalyi évben 14 gyermek csoport és 3 felnőtt csapat vett részt. Minden csapat bronz, ezüst vagy arany minősítést ért el. Nagy örömünkre a szülők is csatlakoztak a versenyzőkhöz, és szép eredménnyel ők is arany minősítést értek el. Tanári csapatunk a Debreceni döntőbe is továbbjutott, ahonnan a 6 helyezést hozták el.
Idén a Városligetben Április 13-án szombaton lesz az egész napos program. Már most jelentkeztünk 15 csapattal (ez létszámban a felsős tanulók több mint harmada), köztük egy 9. osztályos, és 3 felnőtt csapattal.
Számunkra a legfontosabb, hogy meglássák a matematika szépségét és örömüket leljék a feladatok megoldásában. Idén is szurkolunk!