Az adventi időszakban indított gyűjtés során a gyerekek, a szülők és a tantestület több héten keresztül gyűjtött karácsonyi ajándékokat a Pilisen működő Bizsu-​ház részére.  A közösségi tér és a Sztehlo iskola között nem ez az első együttműködés: a reformáció napja alkalmából az iskola már korábban is gyümölcs-​ és zöldségadományokkal támogatta a szervezet munkáját.

De mi is az a Bizsu Ház?

A szervezet célja a térségben élő rászoruló fiatalok és családjaik megsegítése. A pest megyei Pilisen a leszakadófélben lévő, hátrányos helyzetű gyerekek számára ad támogató közösséget. Táboraival, délutáni felzárkóztató óráival, pszichológusi megsegítésével és a kapott adományokkal segít. Főleg roma és nehéz sorsú gyerekek, fiatalok és családjaik életét követik és állnak mellettük nap, mint nap. Istenismeretet, önismeretet, közösségi normákat, pénzkezelést, indulatkezelést tanulhatnak az ide járó gyerekek. Mindent, ami az önbecsüléshez és a vele járó sikeres iskolai teljesítményhez, majdan az élethez kell.

Ezt a közösségi teret az Evangélikus Egyház működteti.

A Bizsu Ház adományokból tartja fenn magát, így minden segítség jól jön.

Az idei karácsonyt már reméljük igazi ünneppé varázsoltuk! De ne feledjük, hogy a karitatív szervezetek számára az élet az ünnepek után sem ér véget! Fontos, hogy segítsük és támogassuk őket jövőre is, hogy munkájukkal tovább segíthessék a rászorulókat.