2018. november 30-án rendeztük meg iskolánkban a már hagyományosnak tekinthető adventi délutánunkat. A tanulók izgatottan várták ezt az eseményt. Karácsonyváró programunkon a gyerekek, a szülők és a pedagógusok segítségével készítették a különböző adventi díszeket. Minden osztály más-más osztályteremben alkothatott.
Az elsősök karácsonyfa dísze szódabikarbónás gyurmából készült. Asztalukat az anyukák alkalomhoz illően díszítették, így ünnepi hangulatban kézműveskedhettek a kicsik. A másodikosok gipsz formákat festettek, tobozból és filc anyagból készítettek karácsonyi dekorációt. A harmadikosok képeslappal, papírból készült mikulással és krampusszal foglalatoskodtak. A negyedik osztály diákjai rénszarvasos asztal és üveg díszt alkottak.
A felsős gyerekek többféle ajándéktárgy elkészítése közül választhattak: hímzett párna, képeslap, drótból készült fa. Minden osztály elkészítette saját adventi koszorúját. Egy tanuló több helyszínen is alkothatott, így a gyerekek számos ajándéktárggyal térhettek haza.
A szeretetvendégségen lelkes anyukák finom süteményekkel, üdítővel és meleg teával vendégelték meg a tanulókat.
Sötétedés után az iskola udvarán közös éneklést tartottunk, melynek hangulatát a lámpások fénye tette meghitté. A mindenki által ismert keresztény dalokat lelkesen énekeltük az énekkarral együtt. Az énekek között kollégáink egy – egy idetartozó bibliai részt olvastak fel. Az időjárás is kegyes volt hozzánk, csapadékmentes, de igazi téli hidegben lehettünk. Mindenki jó hangulatban térhetett haza.
Balaskó Éva